Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Diótörő és Egérkirály - musical


BOK (SYMA) Csarnok

2018. december 9. 18:00

Nincs karácsony Diótörő nélkül… Ez a gondolat inspirálta a szerzőket is, amikor megszületett E.T.A. Hoffman meséje alapján a Diótörő és Egérkirály musical.

A musical a Csajkovszkij balettnél érthetőbb módon a zene, a tánc és az élő szó hármasából, fülbemászó dalokkal teszi élménnyé a Diótörő történetét a kicsik és a nagyok számára is.

A Diótörő és Egérkirály musical főszerepeiben Vastag Tamás, Gubik Petra, Szomor György, Békefi Viktória, Kőrösi Csaba, Fehér Tímea, Tatár Bianka és még számos színész színpadra lép majd. A nagy sikerű musical dalait a közönség is jól ismeri, hiszen már a magyar tehetségkutatókban is felcsendült belőle az egyik legszebb dal a Kismadár. A Hajdú Anita koreográfiájával Egyed Zoltán díszleteivel Papp Jankó jelmezeiben színpadra állított musical Szomor György rendezésében lesz látható a BOK Csarnokban.

A díszletről a rendező azt mondta: egyszerű legyen, nem túl nagy, gördülékeny, nagyrészt megoldható. A jelmezektől pedig azt várja, hogy azok a karakterek megjelenítéséhez járuljanak hozzá. Pap Janó jelmeztervező hozzáfűzte: három síkban képzeli el a kosztümöket, s mivel családi előadásra készülnek, minden korosztály ízlését igyekeznek figyelembe venni.

A klasszikus kerettörténet az 1820-as évek elegáns német világát idézi, az egerek a francia forradalom korát. Hoffmann meséjében a karácsonyfa alatt életre kelnek a játékok, csodálatos történet! S a fából faragott, szép színes Diótörő vezetésével harcba indulnak az őket megtámadó egerek ellen, akik már elveszítették az emberek szeretetét. Marika azonban újra emberré változtatja Diótörőt, és ezzel bebizonyítja, hogy a varázslat, az álom, a szeretet, a szerelem csodákra képes. Nem is kell ennél szebb üzenet december elején, advent idején, karácsony előtt. Az előadás ajánlott mindenkinek, aki szeret álmodni, szereti a szép meséket, hisz a csodákban, és főleg a szeretet erejében.

Diótörő, Karl

Vastag Tamás

Marika, Mantonate

Békefi Viktória

Király, Tanácsos

Zsolnay András

Királyné, Tanácsosné

Soltis Eleonóra

Egérkirály

Kőrösi Csaba

Egérkirálynő

Módri Györgyi

Pirella

Gubik Petra

Esztelen,Laura

Dominek Anna

Nesztelen, Frida

Bonyhádi Viktória/Hirschl Laura/Piltman Anna

Klárika, Lujza

Mészáros Ágnes

Törpe

Gaál Attila Csaba

Pantalone

Nyirkó István

Szakács baba, Hilke

Palásthy Bea

Búgócsiga, Londiner, Ludwig

Máté P. Gábor

Bohóc, Friedrich

Keresztes Gábor

Koronarágó

Várfi Sándor

Kintornás, Vak egér

Mező Zoltán

Egér báró

Adányi Alex

Papegér

Szomor György

Zenegér

Szrapkó Nándor

Gyeregér

Bankó Bence

Kecsegér

Jónás Andrea

Drosselmeier

Jancsik Ferenc

Pocakos, Konrád, Kalóz, Orvos

Vajda Károly

Ernesta néni

Diószegi Imola

Frici

Solymosi András 

valamint: Lámpagyújtó, Kapunyitási miniszter, Maszkaárus, Joseph, Dobos, Alabárdos, Egerek, Babák, Udvartartás, Vásári népség, Diótörő ifjak:  Csizmadia Renáta, Gáspár Fanni, Kondics Kitti, Kondics Rita, Néninger Katarina, Pongrácz Kitti, Varga Laura, Csókási Zsolt, Csordás Máté,  Hunyadvári Ádám, Nagy Gábor, Nemes Bence,Néninger János, Topár Ádám, Topár Dániel,

Tánckar:

Biczó Panka , Csongor Nóra, Pribojszki Annamária, Tolner Zsófia,  Zsár Melinda, Bankó Bence, Drahota Albert, Janis Zoltán,  Kálmán Péter

Rendezőasszisztens: Nemes Bence
Díszlettervező: Egyed Zoltán
Jelmeztervező: Papp Janó
Koreográfus: Hajdu Anita
Koreográfus asszisztens: Kálmán Péter
Zenei vezető: Teleki Gergő
Rendező: Szomor GyörgyAz előadás a Veszprémi Petőfi Színházzal közösen valósul meg.